Dit ayurvedisch gerecht is lekker als ontbijt óf als toetje. Dankzij de rijst, kruiden en het gedroogd fruit is het licht verteerbaar en verwarmend.
Ingrediënten
– 40 gram rijst (klein kopje, evt voorgekookt)
– 150 ml amandeldrank
– 2 dadels en een klein handje rozijnen
– Klein handje gemengde noten
– 0,5 tl kaneel
– Snufje zout
– Snufje kardemompoeder (of de zaadjes uit 3-4 kardemompeulen gevijzeld)
– Optioneel: klein handje rode of blauwe bessen
Bereiden
• Kook de rijst (dit kun je ook de avond doen, om tijd te besparen in de ochtend)
• Verwarm de melk in een steelpannetje samen met de kruiden, rozijnen en dadels (in kleine stukjes)
• Voeg de rijst toe en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken (af en toe roeren)
• Verwarm de blauwe of rode bessen de laatste minuut mee
• Hak ondertussen de noten in kleine stukjes
• Giet het teveel aan melk eventueel af
• Doe de kheer in een kommetje, maak het af met de fijngehakte noten en geniet.
Ps. Je kunt het zoeter maken met een scheutje ahornsiroop.





