Kheer (Ayurvedisch ontbijtje)

kheer, een heerlijk ayurveda gerecht

Dit ayurvedisch gerecht is lekker als ontbijt óf als toetje.  Dankzij de rijst, kruiden en het gedroogd fruit is het licht verteerbaar en verwarmend. 

Ingrediënten

– 40 gram rijst (klein kopje, evt voorgekookt)

– 150 ml amandeldrank

– 2 dadels en een klein handje rozijnen 

– Klein handje gemengde noten

– 0,5 tl kaneel

– Snufje zout 

– Snufje kardemompoeder (of de zaadjes uit 3-4 kardemompeulen gevijzeld)

– Optioneel: klein handje rode of blauwe bessen 

Bereiden

• Kook de rijst (dit kun je ook de avond doen, om tijd te besparen in de ochtend)

• Verwarm de melk in een steelpannetje samen met de kruiden, rozijnen en dadels (in kleine stukjes)

• Voeg de rijst toe en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken (af en toe roeren)

• Verwarm de blauwe of rode bessen de laatste minuut mee

• Hak ondertussen de noten in kleine stukjes

• Giet het teveel aan melk eventueel af

• Doe de kheer in een kommetje, maak het af met de fijngehakte noten en geniet.

Ps. Je kunt het zoeter maken met een scheutje ahornsiroop.

Moon milk

Moon milk

Dit verwarmende drankje is een holistisch slaapmutsje en een variant op de moon milk van de ayurvedische keuken....

Aanmelden voor de nieuwsbrief