Met dit tropisch ontbijtje kom je zeker weer in een zomerse stemming! Mango’s zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens ontzettend gezond. Ze zijn onder andere rijk aan vitamine C, A en E en de mineralen kalium en magnesium. Een superfruit om je dag mee te beginnen!
Drukke dag voor de boeg? Maak de chiabowl dan de avond vooraf en bewaar het in een afgesloten weckpot. Laat het de volgende ochtend even op kamertemperatuur komen voordat je het eet en maak het af met je favoriete toppings. Je kunt dit ontbijtje ook meenemen voor onderweg of naar je werk!
Ingrediënten chiabowl
2 eetlepels chia (ongeveer 20 gram)
10 gram havermout
100 ml kokosmelk
1 theelepel ahornsiroop
Mespuntje kaneel
Snufje gemalen kardemom
Toppings
Mango schijfjes
Geraspte kokos
Optioneel: rozijntjes, gedroogde bloemen en/of ahornsiroop
Bereiden
Doe de ingrediënten voor de chiabowl in een kom en mix dit goed door elkaar. Laat minimaal 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Is je chiabowl te waterig? Doe dan een klein beetje havermout erbij en roer nog eens goed door.
Snijd de mango in kleine schijfjes.
Maak je chiabowl af met je favoriete toppings en geniet!





