Dit verwarmende drankje is een holistisch slaapmutsje en een variant op de moon milk van de ayurvedische keuken. Heerlijk om de dag mee af te sluiten en tot rust te komen.
Ashwagandha is een belangrijk kruid in de ayurveda dat bekend staat om vele eigenschappen. Een daarvan is de kalmerende werking. Nootmuskaat bevat magnesium, wat ook weer ontspannend werkt en goed is voor je slaapritme. Kaneel zorgt voor een zachte smaak en heeft een ontstekingsremmende werking.
Let op: laat de ashwagandha uit het drankje als je zwanger bent!
Ingrediënten (voor 1 mok)
- 200 ml ongezoete amandeldrank
- 0,5 tl ashwagandhapoeder (o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barret)
- 1 tl kaneel
- 1 tl kokosolie
- Snufje nootmuskaat
- Optioneel: honing of ahornsiroop en/of eetbare gedroogde bloemen
Bereiden
- Verwarm de (plantaardige) melk met de ashwaganda, nootmuskaat en kaneel. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan de kokosolie toe. Laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken en roer af en toe door.
- Schenk het in een mok. Laat de melk eerst een beetje afkoelen als je honing of ahornsiroop eraan toe wilt voegen.
- Om het extra mooi te maken (en voor een subtiele smaak) kun je eetbare bloemen toevoegen, zoals deze bloemblaadjesmix van ietsgezond.nu.
Slaap lekker!







