Comfortfood, maar dan gezond! Deze soep is heerlijk, verwarmend en makkelijk te bereiden. Je kunt de soep twee dagen in een luchtdicht bakje bewaren. Dit scheelt je weer tijd op de drukkere dagen!
Ingrediënten voor 2-3 porties
- Olijfolie
- 1 knoflookteen
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 cm gember
- 2-3 zoete aardappelen
- 1 winterpeen
- 2 trostomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- Klein pakje kokosmelk
- 1 tl ras el hanout
- Optioneel: verse koriander of spinazie
Bereiden
- Schil de zoete aardappelen en wortel en snijd in kleine blokjes.
- Snipper de ui en knoflook, rasp de gember en verwijder de zaadlijst uit de peper en snijd klein. Fruit aan in olijfolie in een grote pan.
- Bak de wortel en zoete aardappel samen met de ras el hanout ongeveer 5 minuten mee (schep goed om). Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
- Doe de tomaat en de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 25 minuten op laag vuur koken.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Laat een paar minuten staan.
- Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg eventueel verse koriander of een beetje spinazie toe voor nog meer smaak.
Smakelijk!





